maanantai 11. huhtikuuta 2016

Tapahtumat vyöryvät uudelle kampukselle


Porin uusi kampus tulee tarjoamaan loistavat tilat tapahtumakäyttöön. Porissa on 2017 syksystä alkaen mahdollisuus järjestää suuria konferensseja, seminaareja, vuosijuhlia ja gaalailtoja monipuolisessa ja elämyksellisessä ympäristössä. Markkinatilanne on suotuisa, sillä valtaosassa Suomen suurimmista kaupungeista on jo vuosien varrella järjestetty edellä mainittuja tapahtumia. Seuraavaksi voisi tulla Poriin.
Ja kampukselle on helppo tulla, joko omalla autolla tai julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Junat ja bussit tulevat suoraan kampukselle ja lentokenttäkin on kävelymatkan päässä. Hotellit ja kaupungin keskusta ovat myös lyhyen kävelymatkan päässä.
Tapahtumajärjestämisen keskiössä toimii Agora-sali, jossa nykyaikaisella kokousteknologialla, tasokkaalla äänentoistolla ja vaikkapa monikameratuotantona toteutettavalla nettiin striimattavalla livelähetyksellä saadaan toteutettua vaativammankin asiakkaan tarpeet.
Tapahtumien järjestäminen tulee olemaan erittäin tärkeä osa SAMKin imagoa. Tapahtumien tulee tukea ja hyödyntää opetustamme ja tutkimustamme. Ensimmäisenä tulee mieleen matkailun opiskelijat ja Soteekki-oppimisympäristössä toimivat opiskelijat. Tapahtumiin voidaan yhdistää myös teknologiaosaamistamme ja oheispalveluina tutkimuslaboratorioidemme hyödyntämistä. Rohkeille ideoille ja kokeiluille on varmasti kysyntää.
Toimintaperiaatteidemme mukaisesti emme halua omalla toiminnallamme kilpailla alueen yritystoiminnan kanssa. Tulemme keskittymään tapahtumiin, joita ei muualla voida järjestää tai jotka olisivat asiakkaan näkökulmasta muualla hankala järjestää. Tällaisia ovat erityisesti useiden satojen henkilöiden tapahtumat, jotka tarvitsevat tuekseen monipuolisia ryhmä- ja muita tiloja. Tarvitsemme tapahtumien järjestämiseen kumppaneita, joten kilpailun sijaan kampus tuo uutta liiketoimintaa alueen tapahtumatoimijoille.
Markkinoimme tällä viikolla kampustamme Finlandia-talon kongressimessuilla. Viidakkorumpu on jo tehnyt töitä taustalla, sillä meillä on jo nyt neuvottelut käynnissä usean mittavan tapahtuman järjestämisestä. Neuvottelemme myös itsemme kanssa kampuksen vihkiäistilaisuuden järjestämisestä syksyllä 2017. Eiköhän jo sitä ennen kesällä tapahdu jotakin.

3 kommenttia:

 1. Vuokraako SAMK vain tilan, vai saako sen ympärille kaiken tarvitsemansa narikkapojista messuemäntiin?

  VastaaPoista
 2. Kyllä, saa kaiken: Messuemännät monella eri kielellä,tapahtumateknikot, järjestyksenvalvonnan, av:n, ict:n, lavarakennelmat, matotukset ja tapahtuman sisällön ja visuaalisuuden suunnittelua
  --Cimmo

  VastaaPoista
 3. Tosiaankin, SAMK ja jo edeltäjänsä ovat voimakkaasti profiloituneet eri ikäryhmien ja erityisryhmien liikunnalliseen aktivointiin. Tämä osaaminen luodaan esim. fysioterapeuttien, sosionomien ja geronomien koulutuksen opetuksen yhteydessä normaalina opintojaksototeutuksena. Tällöin mukana ovat niin eri ikäiset asiakasryhmät (päiväkotilapset, kouluikäiset, nuoret, työikäiset, seniorit) kuin osallistumisessaan erityistä tukea tarvitsevat asiakasryhmät (kehitys- tai liikuntavammaiset, motorisesti kömpelöt, näkövammaiset ym.). Tästä työelämäyhteistyöstä olemme tunnettuja valtakunnallisesti - esim. vastaanotettuna Suomen soveltavan liikunnan paikallisen kehittäjän palkinto vuonna 2007 (allekirjoittanut) ja laajemminkin. Opiskelijamme saavat perusopintojen puitteissa upeat valmiudet toimia aktiivisesti erilaisissa projekteissa ja työelämäyhteyksissä esimerkiksi Soteekki-toiminnassa. Upeata toivottaa tervetulleiksi uuden kampuksemme monitoimihalliin päiväkotilapsia, työttömiä nuoria, työikäisiä aikuisia esim. kehitysvammaisten työtoiminnasta, senioreita ym. Yhteistyötahomme ovat lähes rajattomat! Aidossa yhteistyössä luomme tulevaisuuden asiakkaiden kohtaamisen ja aktivoinnin ja ohjaamisen taidot!

  Tulemme jatkamaan monipuolista toimintaamme tälläkin saralla! Terveisin lehtori, LitT Tarja Javanainen-Levonen ja kollegat

  VastaaPoista